به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام محمود عیسوی امروز 29 تیرماه، در نشست اقتصاد اسلامی و حمایت ازکار و سرمایه ایرانی که در سالن جلسات مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، به تبیین مبانی، راهکارها والزامات تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی به ایراد سخن پرداخت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی یکی از مهمترین دغدغههای مسئولان حکومت را مسائل اقتصادی معرفی کرد و گفت: از جمله مهمترین مشکلاتی که در عرصه اقتصادی وجود دارد و مسئولان برای برطرف کردن دغدغه زیادی دارند، بالا رفتن نرخ تورم و افزایش بیکاری است.
*راهکار مقابله با تورم بیکاری
وی با بیان اینکه راهکارهای لازم برای برطرف کردن این دو معضل اقتصادی وجود دارد و تنها نحوه اجرا از سوی مسئولان در برطرف کردن آنها متفاوت است، ادامه داد: تورم به دلیل بالا بودن حجم نیازها یا بالا بودن هزینههای تولید میباشد که راه برون رفت از این دو مشکل، افزایش تولید و اصلاح عرصه تولید میباشد.
حجتالاسلام عیسوی درباره بیکاری گفت: زمانی که در عرصه تولید ملی فعالیت شود، مشکل بیکاری نیز به خودی خود از بین میرود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به نامگذاری سال 91 از سوی مقام معظم رهبری به سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در تبیین دلایل این انتخاب اظها رداشت: مقام معظم رهبری دهه فعلی را دهه «پیشرفت و عدالت» معرفی میکند که دستیابی به این هدف، نیاز به تقویت بنیه اقتصادی کشور دارد.
وی شرایط خاص کشور در مواجهه با جامعه جهانی را از دیگر دلایل انتخاب امسال به سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» معرفی کرد و گفت: تحریمهایی که نسبت به ایران اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشت، امروز به نقطه اوج خود رسیده است که در این شرایط برای تأمین نیازهای جامعه،لازم است که بر تولید ملی تأکید شود.
حجتالاسلام عیسوی ادامه داد: ایران اسلامی کشوری است که عنوان در حال توسعه به او داده میشود؛ دلیل توسعه نیافتن، ریشههای تاریخی زیادی دارد که برای مقابله با آن لازم است که بنیههای اقتصادی کشور تقویت شود.
وی با اشاره به وجود ظرفیتهای گسترده تولیدی و تنوع آب و هوایی در ایران اسلامی، اظهار داشت: اگر از ظرفیتهای موجود در این کشور به نحو احسن استفاده شود، ایران به یکی از قدرتهای اقصادی درجهان تبدیل خواهد شد.
*تاکید بر جهاد اقتصادی
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که نامگذاریهای سالها از سوی مقام معظم رهبری، تنها مختص آن سال نیست، ادامه داد: برای این که بتوانیم در عرصه تولید ملی موفق باشیم، نیازمند جهاد اقتصادی هستیم؛ بنابراین، این نامگذاریها، به صورت زنجیروار به هم مرتبط هستند.
وی در ادامه به عرصههای کمک حوزه به نظام از نظر علمی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: با توجه به معارف گسترده اسلامی در عرصههای مختلف،از جمله مسائل اقتصادی، حوزه باید بتواند این آموزهها را برای پیدا کردن راه درست در رسیدن به اقتصادی پویا ارائه نماید.
حجتالاسلام عیسوی با بیان این که تا کنون کار چندانی در این عرصه انجام نشده است، ادامه داد: تا امروز آنچه درباره معارف اسلامی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، مسائل فرعی و بخشی از مسائل فرهنگ عمومی است؛ در حالی که در معارف دینی،آموزههای زیادی وجود دارد که میتواند در عرصههای مختلف زندگی راهگشا باشد.
وی با اشاره به آیات قرآن درباره تأکید بر تولید ملی، اظهار کرد: انسان باید از منابعی که در اختیار دارد، استفاده کند؛ برای استفاده ازاین منابع تا کار و تلاش انجام نشود، نمیتوان از این منابع استفاده برد.
*بدون تولید نمیتوان انتظار توسعه اقتصادی داشت
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به آیاتی که انسان را به آبادانی در زمین امر میکند، اشاره کرد و گفت: آبادانی مسئلهای است که با عنوان توسعه اقتصادی در جامعه مطرح میشود و در این عرصه بدون تولید بیشتر و هدفمند،نمیتوان انتظار توسعه و آبادانی داشت.